redakce Odesláno Leden 30, 2010 Sdílet Odesláno Leden 30, 2010 Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 6 deka másla – 1/2 l mouky - 1 vejce 2 žloutky – 1/16 l mléka nebo smetany - špetka soli - 1 litr mléka - 6 deka cukru - 3 deka -másla. Příprava: Do mouky rozsekáme máslo, přidáme vejce, žloutky, mléko nebo smetanu, sůl a vymícháme těsto, které necháme 3/4 hodiny odpočinout. Pak z těsta vykrájíme větší kousky, rozválíme je na dlouhou nudli 1 cm v průměru, nakrájíme na 6 cm dlouhé nudle, které zavaříme do vařícího 1 l mléka. Na pánvi zatím necháme uškvařiti máslo, uvařené nudle i s mlékem, ve kterém se vařily vlijeme do pánve na máslo, přimícháme cukr, a nočky necháme vydusit v troubě, až světle zrůžoví. Podáváme s brusinkami s cukrem zavařenými nebo ovocným kompotem či jablkovou pěnou. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se