Přejít na obsah

Tenké noky


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 6 deka másla – 1/2 l mouky - 1 vejce 2 žloutky – 1/16 l mléka nebo smetany - špetka soli - 1 litr mléka - 6 deka cukru - 3 deka -másla.

Příprava:

Do mouky rozsekáme máslo, přidáme vejce, žloutky, mléko nebo smetanu, sůl a vymícháme těsto, které necháme 3/4 hodiny odpočinout. Pak z těsta vykrájíme větší kousky, rozválíme je na dlouhou nudli 1 cm v průměru, nakrájíme na 6 cm dlouhé nudle, které zavaříme do vařícího 1 l mléka. Na pánvi zatím necháme uškvařiti máslo, uvařené nudle i s mlékem, ve kterém se vařily vlijeme do pánve na máslo, přimícháme cukr, a nočky necháme vydusit v troubě, až světle zrůžoví. Podáváme s brusinkami s cukrem zavařenými nebo ovocným kompotem či jablkovou pěnou.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...