redakce Odesláno Leden 30, 2010 Sdílet Odesláno Leden 30, 2010 Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 4 bílky - 3 žloutky - 8 deka cukru - 4 kávové lžičky mouky – 3/4 l mléka - 2 dkg másla - 1 dkg cukru. Příprava: Žloutky třeme s 5 dkg cukru. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zamícháme zbylé 3 dkg cukru. Dvě třetiny takto připraveného sněhu vmícháme k žloutkům střídavě s moukou a těstíčko opatrně vlijeme do pánvičky, ve které je vařící mléko s máslem. Ze zbylé třetiny sněhu vykrajujeme lžičkou malé nočky a dáváme je na hmotu v pánvičce. Dáme péci do trouby. Z upečené amoletky vykrajujeme noky tak, aby pod každým sněhovým nokem bylo kousek spodního piškotového těsta. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se