Odesláno Leden 30, 201015 let Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 1/2 l mléka - 15 deka krupice - 2 deka másla - sůl - perník na posypání - 5 deka másla. Příprava: Do horkého mléka dáme sůl, máslo a za stálého míchání vsypeme do ní krupičku. Na kraji plotny vaříme hustou kaši za stálého míchání tak dlouho, až se na vařečku ani dno nelepí. Přidáme citronovou kůru. Z této kaše vykrajujeme v másle smáčenou lžicí noky, klademe je na misku, polijeme uškvařeným máslem, posypeme rozstrouhaným perníkem a podáváme. Chceme-li dát krupičkové noky jako přikrm k ovocné šťávě, podáváme k ní omaštěné, bez perníku. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.