Odesláno Leden 30, 201015 let Přísady: Přípravy: 5 deka švestek - 1/2 litru vody. Příprava: Přípravy: 5 deka švestek - 1/2 litru vody. Švestky (sušené) se 2 krát operou horkou vodou, znovu 1/2 litrem horké vody zalijí a 5 minut nechají v ní na stole stát. Pak vodu ze švestek slijeme, pecky vyloupáme a zbylou dužinu drobně rozkrájíme a dáme do 1/2 litru čisté horké vody uvařit. Procezený odvar z m ě k k ý c h švestek působí mírně projímavě a můžeme jej podle chuti medem přisladit a nebo při vaření švestek okořenit přidáním kousku citronové kůry. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.