Odesláno Leden 30, 201015 let Přísady: Přípravy pro 4 osoby: Čtvrt kg špenátu - 10 deka strouhanky - -osmina litru smetany - 4 lžíce mléka - 2 vejce - 3 zrnka pe-pře - zelená petržel - 2 deka másla - 2 deka mouky na kastrol - 5 deka parmezánského sýra. Příprava: Špenát opereme v čisté vodě a dáme na dvě minuty povařit. Scezený umeleme nebo rozsekáme. Strouhanku navlhčíme mlékem, přidáme ke špenátu i žloutky, 1 lžíci jemně nakrájené ze-lené petrželky, utlučený pepř, smetanu (může být kyselá) a z bílků tuhý sníh. Formu vymažeme máslem, vysypeme moukou a špenátovou hmotu dáme do ní na tři čtvrtě hodiny přikrytou poklicí bud' v páře vařit nebo v troubě péci. Upečený nákyp vyklopíme, posypeme rozstrouhaným parmezánskym sýrem a po-dáváme teplý. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.