redakce Odesláno Leden 30, 2010 Sdílet Odesláno Leden 30, 2010 Přísady: Přípravy pro 4 osoby: Čtvrt kg špenátu - 10 deka strouhanky - -osmina litru smetany - 4 lžíce mléka - 2 vejce - 3 zrnka pe-pře - zelená petržel - 2 deka másla - 2 deka mouky na kastrol - 5 deka parmezánského sýra. Příprava: Špenát opereme v čisté vodě a dáme na dvě minuty povařit. Scezený umeleme nebo rozsekáme. Strouhanku navlhčíme mlékem, přidáme ke špenátu i žloutky, 1 lžíci jemně nakrájené ze-lené petrželky, utlučený pepř, smetanu (může být kyselá) a z bílků tuhý sníh. Formu vymažeme máslem, vysypeme moukou a špenátovou hmotu dáme do ní na tři čtvrtě hodiny přikrytou poklicí bud' v páře vařit nebo v troubě péci. Upečený nákyp vyklopíme, posypeme rozstrouhaným parmezánskym sýrem a po-dáváme teplý. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se