Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: Čtvrt kg špenátu - 2 žemle - 5 lžic mléka -- malá cibulka - 2 deka másla - zelená petrželka - 2 vejce -(po případě 8 deka na másle dušených hříbků) - 2 deka másla a 2 deka mouky na formu.

Příprava:

Očištěný špenát dáme do horké vody 2 minuty povařit, pak jej scedíme, na mlýnku umeleme nebo nožem rozsekáme. Drobně rozkrájenou cibulku dáme na máslo usmažit do žluta, přidáme k připravenému špenátu i zelenou petrželku a žemle na kostečky nakrájené, mlékem navlhčené a žloutky. Rostou-li už, a máme-li po ruce hříbky, dejme je rozkrájené do měkka dusit a přidejme také ke špenátu. Nákyp je chutný i bez nich. Naposledy vmíchá-me z bílků tuhý sníh a hmotu dáme do vymazané, moukou vysy-pané formy. Pečeme 30 minut přikrytý poklicí v troubě a pak odkrytý necháme dopéci ještě 10 minut.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

  • Zobrazení 3,5k
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.