Přejít na obsah

Rýžový nákyp s revení


redakce

Recommended Posts

Rýžový nákyp s revení.

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: Půl litru mléka - 15 deka rýže - 2 deka másla - 4 vejce - 5 deka másla - 2 deka mandlí - 8 deka cukru - z půl citronu šťáva a kůra - 2 deka másla - 2 deka strouhanky na formu - 50 deka reveně - 10 deka cukru.

Příprava:

V horké vodě opranou rýži uvaříme s kouskem másla v mléce do měkka. Studenou prolisujeme nebo umeleme na strojku. Za-tím v míse umícháme do pěny máslo s cukrem a žloutky, přidá-me šťávu a ustrouhanou kůru s citronu, umletou rýži a mandle (nebo lískové oříšky) a z bílků tuhý sníh. Kastrol vymažeme sy-rovým máslem, vysypeme strouhankou, rozetřeme do něho polo-vinu připravené rýže, tu pokryjeme vychladlou revení a na ni rozetřeme zase vrstvu kaše. Navrch dáme kousíčky másla a ná-kyp zvolna upečeme. - Ú p r a v a r e v e n ě: oloupanou reveň nakrájíme, spaříme, dáme okapati a pak chvilku dusíme v při-krytém rendlíku na kraji plotny s cukrem. Studenou dáváme do nákypu.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...