Odesláno Leden 30, 201015 let Rýžový nákyp s revení. Přísady: Přípravy pro 4 osoby: Půl litru mléka - 15 deka rýže - 2 deka másla - 4 vejce - 5 deka másla - 2 deka mandlí - 8 deka cukru - z půl citronu šťáva a kůra - 2 deka másla - 2 deka strouhanky na formu - 50 deka reveně - 10 deka cukru. Příprava: V horké vodě opranou rýži uvaříme s kouskem másla v mléce do měkka. Studenou prolisujeme nebo umeleme na strojku. Za-tím v míse umícháme do pěny máslo s cukrem a žloutky, přidá-me šťávu a ustrouhanou kůru s citronu, umletou rýži a mandle (nebo lískové oříšky) a z bílků tuhý sníh. Kastrol vymažeme sy-rovým máslem, vysypeme strouhankou, rozetřeme do něho polo-vinu připravené rýže, tu pokryjeme vychladlou revení a na ni rozetřeme zase vrstvu kaše. Navrch dáme kousíčky másla a ná-kyp zvolna upečeme. - Ú p r a v a r e v e n ě: oloupanou reveň nakrájíme, spaříme, dáme okapati a pak chvilku dusíme v při-krytém rendlíku na kraji plotny s cukrem. Studenou dáváme do nákypu. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.