redakce Odesláno Leden 30, 2010 Sdílet Odesláno Leden 30, 2010 Rýžový nákyp s revení. Přísady: Přípravy pro 4 osoby: Půl litru mléka - 15 deka rýže - 2 deka másla - 4 vejce - 5 deka másla - 2 deka mandlí - 8 deka cukru - z půl citronu šťáva a kůra - 2 deka másla - 2 deka strouhanky na formu - 50 deka reveně - 10 deka cukru. Příprava: V horké vodě opranou rýži uvaříme s kouskem másla v mléce do měkka. Studenou prolisujeme nebo umeleme na strojku. Za-tím v míse umícháme do pěny máslo s cukrem a žloutky, přidá-me šťávu a ustrouhanou kůru s citronu, umletou rýži a mandle (nebo lískové oříšky) a z bílků tuhý sníh. Kastrol vymažeme sy-rovým máslem, vysypeme strouhankou, rozetřeme do něho polo-vinu připravené rýže, tu pokryjeme vychladlou revení a na ni rozetřeme zase vrstvu kaše. Navrch dáme kousíčky másla a ná-kyp zvolna upečeme. - Ú p r a v a r e v e n ě: oloupanou reveň nakrájíme, spaříme, dáme okapati a pak chvilku dusíme v při-krytém rendlíku na kraji plotny s cukrem. Studenou dáváme do nákypu. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se