redakce Odesláno Leden 30, 2010 Sdílet Odesláno Leden 30, 2010 Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 16 deka rýže - 1/2 litru mléka - 6 deka másla - 8 deka cukru - 4 vejce - lžíce oloupaných oříšků - sůl - citronová kůra - půl kg jablíček - 8 deka zavařeniny - 3 de-ka másla a mouky na formu. Příprava: Rýži opereme horkou vodou a dáme uvařit do měkka; pak ji dáme vystydnout. V míse umícháme zatím tlučený cukr s má-slem a solí, přidáme žloutky, strouhané oříšky, citronovou kůru, studenou rýži (může být rozemletá) a tuhý sníh z bílků. Do vy-mazané, moukou nebo strouhankou vysypané formy dáme polo-vinu připravené rýže, položíme na ni oloupaná jablíčka, ze kte-rých opatrně jadřinec vyhloubíme a místo něho dáme zavaře-ninu. Na ně rozetřeme druhou polovinu rýže a nákyp dáme pé-ci. Pečeme zvolna 40 minut. Povrch můžeme při pečení posázet kousíčky másla. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se