Odesláno Leden 30, 201015 let Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 16 deka rýže - 1/2 litru mléka - 6 deka másla - 8 deka cukru - 4 vejce - lžíce oloupaných oříšků - sůl - citronová kůra - půl kg jablíček - 8 deka zavařeniny - 3 de-ka másla a mouky na formu. Příprava: Rýži opereme horkou vodou a dáme uvařit do měkka; pak ji dáme vystydnout. V míse umícháme zatím tlučený cukr s má-slem a solí, přidáme žloutky, strouhané oříšky, citronovou kůru, studenou rýži (může být rozemletá) a tuhý sníh z bílků. Do vy-mazané, moukou nebo strouhankou vysypané formy dáme polo-vinu připravené rýže, položíme na ni oloupaná jablíčka, ze kte-rých opatrně jadřinec vyhloubíme a místo něho dáme zavaře-ninu. Na ně rozetřeme druhou polovinu rýže a nákyp dáme pé-ci. Pečeme zvolna 40 minut. Povrch můžeme při pečení posázet kousíčky másla. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.