redakce Odesláno Leden 30, 2010 Sdílet Odesláno Leden 30, 2010 Přísady: Přípravy pro 4 osoby: Půl litru mléka - 14 deka rýže - 6 deka másla - 7 deka cukru – 3-4 vejce - citronová kůra - 3 deka oříšků - 3 deka rozinek - špetka soli. Příprava: Přebranou rýži v horké vodě několikrát přepereme a dáme ji do horkého mléka uvařit s trochou soli a cukru. Uvařenou rýži dáme vychladnouti. Mezitím rozmícháme v míse máslo s cukrem, žloutky, citronovou kůrou a třeme 9-10 minut. Pak přidáváme studenou rýži (může být rozemleta!), přebrané rozinky, roz-strouhané, oloupané oříšky, z bílků tuhy sníh, a těsto dáme do nákypové formy, vymazané máslem a vysypané strouhankou a pečeme v troubě tři čtvrtě hodiny. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se