Přejít na obsah

Rýžový nákyp


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: Půl litru mléka - 14 deka rýže - 6 deka másla - 7 deka cukru – 3-4 vejce - citronová kůra - 3 deka oříšků - 3 deka rozinek - špetka soli.

Příprava:

Přebranou rýži v horké vodě několikrát přepereme a dáme ji do horkého mléka uvařit s trochou soli a cukru. Uvařenou rýži dáme vychladnouti. Mezitím rozmícháme v míse máslo s cukrem, žloutky, citronovou kůrou a třeme 9-10 minut. Pak přidáváme studenou rýži (může být rozemleta!), přebrané rozinky, roz-strouhané, oloupané oříšky, z bílků tuhy sníh, a těsto dáme do nákypové formy, vymazané máslem a vysypané strouhankou a pečeme v troubě tři čtvrtě hodiny.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...