redakce Odesláno Leden 30, 2010 Sdílet Odesláno Leden 30, 2010 Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 4 vejce - 4 lžíce bílé strouhanky - 8 deka cukru - z půl pomeranče a citronu šťáva i kůra - máslo a mouka na formu. Příprava: Žloutky, cukr, jemně rozstrouhanou kůru pomerančovou a citro-novou mícháme 10 minut. Pak přidáme citronovou i pomerančo-vou šťávu, a střídavě strouhanku a z bílků tuhý sníh. Těsto lehce zamíchané dáme do máslem vymazané a moukou vysypané ná-kypové formy a pečeme v troubě asi půl hodiny. Formu s těstem postavíme do pánve naplněné do 1/2 vařící vodou a dáme do trou-by péci. Žemle, ze kterých připravíme b í 1 o u strouhanku, o-strouháme, abychom je zbavili vrchní kůrky a pak je teprve roz-strouháme a připravíme do nákypu. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se