Přejít na obsah

Pomerančový nákyp II


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 4 vejce - 4 lžíce bílé strouhanky - 8 deka cukru - z půl pomeranče a citronu šťáva i kůra - máslo a mouka na formu.

Příprava:

Žloutky, cukr, jemně rozstrouhanou kůru pomerančovou a citro-novou mícháme 10 minut. Pak přidáme citronovou i pomerančo-vou šťávu, a střídavě strouhanku a z bílků tuhý sníh. Těsto lehce zamíchané dáme do máslem vymazané a moukou vysypané ná-kypové formy a pečeme v troubě asi půl hodiny. Formu s těstem postavíme do pánve naplněné do 1/2 vařící vodou a dáme do trou-by péci. Žemle, ze kterých připravíme b í 1 o u strouhanku, o-strouháme, abychom je zbavili vrchní kůrky a pak je teprve roz-strouháme a připravíme do nákypu.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...