Odesláno Leden 30, 201015 let Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 4 vejce - 4 lžíce bílé strouhanky - 8 deka cukru - z půl pomeranče a citronu šťáva i kůra - máslo a mouka na formu. Příprava: Žloutky, cukr, jemně rozstrouhanou kůru pomerančovou a citro-novou mícháme 10 minut. Pak přidáme citronovou i pomerančo-vou šťávu, a střídavě strouhanku a z bílků tuhý sníh. Těsto lehce zamíchané dáme do máslem vymazané a moukou vysypané ná-kypové formy a pečeme v troubě asi půl hodiny. Formu s těstem postavíme do pánve naplněné do 1/2 vařící vodou a dáme do trou-by péci. Žemle, ze kterých připravíme b í 1 o u strouhanku, o-strouháme, abychom je zbavili vrchní kůrky a pak je teprve roz-strouháme a připravíme do nákypu. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.