Přejít na obsah

Pomerančový nákyp I


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Příprava pro 4 osoby: 5 deka másla - 6 deka mouky - čtvrt litru mléka - šťáva ze 2 pomerančů - kůra z půl pomeranče – 4 vejce - lžíce cukru.

Příprava:

V pánvi necháme rozpustit máslo, přimícháme mouku a přilijeme zvolna horké mléko. Těsto mícháme na kraji plotny a po chvíli přidáme cukr, šťávu z pomerančů a ustrouhanou pomerančovou kůru. Těsto odstavíme s ohně a do zchladlého vmícháme žloutky jeden po druhém a na konec z bílků tuhý sníh; pak vlijeme těsto lehce do máslem vymazané formy a pečeme asi půl hodiny.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...