Přejít na obsah

Moučný nákyp s jablky


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: Čtvrt litru mléka - 10 deka mouky -- 3 vejce - 7 deka másla - 8 deka cukru - citronová kůra - -7 jablek - 8 deka zavařeniny.

Příprava:

Do kastrolu dáme mouku a mléko, smícháme, postavíme na oheň a mícháme tak dlouho, až se těsto dna nechytá. Pak dáme těsto vychladnouti a do studeného zamícháme máslo, cukr, citronovou kůru, žloutky jeden po druhém a posléze z bílků tuhý sníh. Na dno máslem vymazané a strouhankou vysypané formy položíme dříve připravená jablka: oloupaná celá jablka s vy-krojeným jadřincem dáme s troškou vody do přikrytého kastro-lu dusiti. Udušená necháme vystydnout; otvory po vyhloube-ných jadřincích naplníme zavařeninou. Na dně formy postavená jablíčka přikryjeme stejnoměrně těstem a nákyp upečeme při mírném ohni v troubě do růžova. Upečený vyklopíme a ihned podáváme.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...