redakce Odesláno Leden 30, 2010 Sdílet Odesláno Leden 30, 2010 Přísady: Přípravy pro 4 osoby: Čtvrt litru mléka - 10 deka mouky -- 3 vejce - 7 deka másla - 8 deka cukru - citronová kůra - -7 jablek - 8 deka zavařeniny. Příprava: Do kastrolu dáme mouku a mléko, smícháme, postavíme na oheň a mícháme tak dlouho, až se těsto dna nechytá. Pak dáme těsto vychladnouti a do studeného zamícháme máslo, cukr, citronovou kůru, žloutky jeden po druhém a posléze z bílků tuhý sníh. Na dno máslem vymazané a strouhankou vysypané formy položíme dříve připravená jablka: oloupaná celá jablka s vy-krojeným jadřincem dáme s troškou vody do přikrytého kastro-lu dusiti. Udušená necháme vystydnout; otvory po vyhloube-ných jadřincích naplníme zavařeninou. Na dně formy postavená jablíčka přikryjeme stejnoměrně těstem a nákyp upečeme při mírném ohni v troubě do růžova. Upečený vyklopíme a ihned podáváme. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se