Odesláno Leden 30, 201015 let Přísady: Přípravy pro 4 osoby: Čtvrt litru mléka - 10 deka mouky -- 3 vejce - 7 deka másla - 8 deka cukru - citronová kůra - -7 jablek - 8 deka zavařeniny. Příprava: Do kastrolu dáme mouku a mléko, smícháme, postavíme na oheň a mícháme tak dlouho, až se těsto dna nechytá. Pak dáme těsto vychladnouti a do studeného zamícháme máslo, cukr, citronovou kůru, žloutky jeden po druhém a posléze z bílků tuhý sníh. Na dno máslem vymazané a strouhankou vysypané formy položíme dříve připravená jablka: oloupaná celá jablka s vy-krojeným jadřincem dáme s troškou vody do přikrytého kastro-lu dusiti. Udušená necháme vystydnout; otvory po vyhloube-ných jadřincích naplníme zavařeninou. Na dně formy postavená jablíčka přikryjeme stejnoměrně těstem a nákyp upečeme při mírném ohni v troubě do růžova. Upečený vyklopíme a ihned podáváme. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.