redakce Odesláno Leden 27, 2010 Sdílet Odesláno Leden 27, 2010 Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 10 deka krupičky - 3/4 l mléka - 3 vejce - -8 deka másla - 12 deka cukru - vanilka - špetka soli - 8 de-ka rybízové zavařeniny. Příprava: Do horkého mléka zavaříme prohlédnutou krupičku a špetku so-li a uvařenou kaši pak dáme vychladnout. Zatím v míse třeme do zpěnění máslo se žloutky, přimícháme po lžicích cukr a vy-chladlou kaši, tlučenou vanilku a z bílků ušlehaný tuhý sníh. Formu vymažeme syrovým máslem, vysypeme moukou, polo-vinu těsta do ní rozetřeme, pomažeme rybízovou marmeládou a navrch dáme druhý díl těsta. Nákyp navrchu pokropíme máslem a pečeme v páře nebo v troubě 30-40 minut. Upečený můžeme podávat s rybízovou šťávou nebo bez ní. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se