Přejít na obsah

Krupicový nákyp s rybízem


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 10 deka krupičky - 3/4 l mléka - 3 vejce - -8 deka másla - 12 deka cukru - vanilka - špetka soli - 8 de-ka rybízové zavařeniny.

Příprava:

Do horkého mléka zavaříme prohlédnutou krupičku a špetku so-li a uvařenou kaši pak dáme vychladnout. Zatím v míse třeme do zpěnění máslo se žloutky, přimícháme po lžicích cukr a vy-chladlou kaši, tlučenou vanilku a z bílků ušlehaný tuhý sníh. Formu vymažeme syrovým máslem, vysypeme moukou, polo-vinu těsta do ní rozetřeme, pomažeme rybízovou marmeládou a navrch dáme druhý díl těsta. Nákyp navrchu pokropíme máslem a pečeme v páře nebo v troubě 30-40 minut. Upečený můžeme podávat s rybízovou šťávou nebo bez ní.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...