redakce Odesláno Leden 26, 2010 Sdílet Odesláno Leden 26, 2010 Přísady: ... Příprava: Nesolené máslo necháme zvolna v kastrolu rozpustit. Rozpuštěné dáme do studena a necháme úplně ztuhnouti. Druhý den uděláme do másla při stěně nádoby vařečkou otvor, jím vylijeme na dně ustálené podmáslí, pak je vyklopíme na mísu, ze dna bílou kašovinu se spodní strany seškrábeme a dáme je znovu rozpustit do vyššího hrnce, aby rozpuštěné sahalo do poloviny. Za pomalého varu odstraňujeme pěnu a když počalo máslo na kraji růžovět, což bývá asi za půl hodiny (podle množství másla, jaké přeškvařujeme), s kraje plotny sejmeme, pak plátnem procedíme do zahřátých, suchých kamenných nádob. Vychladlé přikryjeme. Vyloužené podmáslí a pěnu použijeme do těsta nebo k přípravě chutné polévky. Takto přečištěné máslo nezhořkne a nejlíp se uchová. Když máslo přeškvařujeme, nestavme je na velký žár a nechoďme od sporáku. Mohlo by máslo vytéci a chytnouti. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se