Odesláno Leden 26, 201015 let Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 1/2 l kyselého mléka nebo smetany - 2 vejce - 1 lžíce tlučeného cukru - 20-25 deka tlučové pšeničné mouky - špetka soli - citronová kůra. Příprava: Do kyselého mléka zašleháme žloutky, tlučený cukr, špetku soli a pak přidáme z bílků sníh a pšeničnou tlučovou mouku. Na omeletníkové pánvi na oleji nebo másle pečeme omeletky (po obou stranách je opékáme) a upečené podáváme s jablkovou pěnou nebo jablkovou pomazánkou potřené a stočené. Nemáme-li tlučovou, dejme pšeničnou mouku, t. zv. pobělku. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.