Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Přísady:

Přípravy: 4 vejce - 5 deka cukru - 5 deka másla - 9 deka mouky špetka citronové kůry a vanilky - máslo na pečení a marmeláda na pomazání omelet.

Příprava:

Tlučený cukr prosijeme, smícháme se žloutky (které jeden po druhém přidáváme), ustrouhanou citronovou kůrou a vanilkou a třeme pilně deset minut. Potom přimícháváme střídavě lžíci mouky, lžíci tuhého sněhu ušlehaného z bílků. Z kyprého těstíčka pečeme na máslem potřeném omeletníku tenší omeletky, které po upečení potřeme zavařeninou, zatočíme a podáváme. Pečeme-li z tohoto těsta lívanečky, můžeme je pomazati povidly a ozdobiti šlehanou smetanou, nebo povidla pokapati hustou kyselou smetanou. Upravujeme-li tyto omelety pro diabetiky, použijeme místo mouky obyčejné, mouku citolovou a cukru dáme jenom nepatrné množství nebo jej vynecháme, jedná-li se o cukrovku těžší.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

  • Zobrazení 4,1k
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.