redakce Odesláno Leden 26, 2010 Sdílet Odesláno Leden 26, 2010 Přísady: Přípravy: 4 vejce - 5 deka cukru - 5 deka másla - 9 deka mouky špetka citronové kůry a vanilky - máslo na pečení a marmeláda na pomazání omelet. Příprava: Tlučený cukr prosijeme, smícháme se žloutky (které jeden po druhém přidáváme), ustrouhanou citronovou kůrou a vanilkou a třeme pilně deset minut. Potom přimícháváme střídavě lžíci mouky, lžíci tuhého sněhu ušlehaného z bílků. Z kyprého těstíčka pečeme na máslem potřeném omeletníku tenší omeletky, které po upečení potřeme zavařeninou, zatočíme a podáváme. Pečeme-li z tohoto těsta lívanečky, můžeme je pomazati povidly a ozdobiti šlehanou smetanou, nebo povidla pokapati hustou kyselou smetanou. Upravujeme-li tyto omelety pro diabetiky, použijeme místo mouky obyčejné, mouku citolovou a cukru dáme jenom nepatrné množství nebo jej vynecháme, jedná-li se o cukrovku těžší. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se