Přejít na obsah

Piškotové omelety II


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy: 4 vejce - 5 deka cukru - 5 deka másla - 9 deka mouky špetka citronové kůry a vanilky - máslo na pečení a marmeláda na pomazání omelet.

Příprava:

Tlučený cukr prosijeme, smícháme se žloutky (které jeden po druhém přidáváme), ustrouhanou citronovou kůrou a vanilkou a třeme pilně deset minut. Potom přimícháváme střídavě lžíci mouky, lžíci tuhého sněhu ušlehaného z bílků. Z kyprého těstíčka pečeme na máslem potřeném omeletníku tenší omeletky, které po upečení potřeme zavařeninou, zatočíme a podáváme. Pečeme-li z tohoto těsta lívanečky, můžeme je pomazati povidly a ozdobiti šlehanou smetanou, nebo povidla pokapati hustou kyselou smetanou. Upravujeme-li tyto omelety pro diabetiky, použijeme místo mouky obyčejné, mouku citolovou a cukru dáme jenom nepatrné množství nebo jej vynecháme, jedná-li se o cukrovku těžší.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...