Odesláno Leden 26, 201015 let Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 1/2 l mléka - 2 vejce - trochu soli - citronová kůra - 1/4 kg mouky - máslo na smažení. Nádivka: 50 deka tvarohu - 5 deka másla - 1 vejce - 1 žloutek 8 - deka cukru - citronová kůra. Palačinky zalijeme: 1/4 l mléka nebo sladké smetany - 1 vejce lžíce cukru. Příprava: V syrovém, studeném mléce rozkverláme vejce, sůl, citronovou kůru a mouku. Těstíčko musí být řidší než na kapání. Na omeletovou pánev olejem nebo máslem vymazanou naléváme po lžíci těsto a hodně tenké omeletky upečeme po obou stranách. Ještě teplé pomažeme tvarohovou nádivkou, stočíme, v půli každou překrojíme a jednu vedle druhé klademe do vymazaného pekáče. Vrchem omeletky pomastíme, zalijeme smetanou nebo mlékem, ve kterém bylo rozmícháno vejce a cukr a dáme na chvíli do trouby. Když je mléko zapečeno, urovnáme palačinky na talíř a podáváme. Tyto palačinky můžeme potříti borůvkovou nádivkou a ihned podávati (bez zapékání s mlékem). Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.