Odesláno Leden 26, 201015 let Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 3 deka másla - 2 vejce - 30-40 deka hladké mouky - 5 lžic mléka - dušená jablka s cukrem a skořicí - 5 deka másla. Příprava: Máslo (3 deka), vejce a mléko zpracujeme s moukou v těsto, které tence na 3 placky rozválíme, z nich vykrajujeme malé kousky, doprostřed každého dáme lžičku studených jablíček dříve udušených s cukrem a skořicí na hustou kaši, kraje těsta u každé mošničky pevně k sobě přitiskneme a do vařící, osolené vody dáme je uvařit; když jsme je dali do vody, odmícháme je zlehka měšačkou ode dna, aby se k němu nepřichytily a nerozvařily se. Mošničky vaříme 4--5 minut, pak je vyndáme, čistou teplou vodou opláchneme a polijeme přeškvařeným máslem. Posypeme ustrouhaným perníkem. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.