redakce Odesláno Leden 26, 2010 Sdílet Odesláno Leden 26, 2010 Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 3 deka másla - 2 vejce - 30-40 deka hladké mouky - 5 lžic mléka - dušená jablka s cukrem a skořicí - 5 deka másla. Příprava: Máslo (3 deka), vejce a mléko zpracujeme s moukou v těsto, které tence na 3 placky rozválíme, z nich vykrajujeme malé kousky, doprostřed každého dáme lžičku studených jablíček dříve udušených s cukrem a skořicí na hustou kaši, kraje těsta u každé mošničky pevně k sobě přitiskneme a do vařící, osolené vody dáme je uvařit; když jsme je dali do vody, odmícháme je zlehka měšačkou ode dna, aby se k němu nepřichytily a nerozvařily se. Mošničky vaříme 4--5 minut, pak je vyndáme, čistou teplou vodou opláchneme a polijeme přeškvařeným máslem. Posypeme ustrouhaným perníkem. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se