Odesláno Leden 26, 201015 let Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 1/4 l mouky – 1/4 l nesvařeného mléka - 3 deka cukru - 2 vejce - malá lžička skořice - 2 velká jablka - špetka soli - olej na smažení. Příprava: Do studeného mléka zašleháme cukr, sůl, skořici, vejce, mouku a v posled oloupaná, na tenké lístky skrájená jablka. Do pánve dáme olej (aby dno bylo na 2 cm pokryto) a do rozpáleného vkládáme lžičkou připravené těsto. Po obou stranách upečené lívanečky rovnáme na mísu. Těsto nedávejme k teplu ani do průvanu; jakmile jsme je lžičkou dali na pánev, postavme hrnek s ním stranou. - Místo jablek můžeme dáti 8-10 deka přebraných rozinek (sultánek) nebo suché, uvařené, na drobno rozkrájené švestky nebo hrušky. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.