redakce Odesláno Leden 26, 2010 Sdílet Odesláno Leden 26, 2010 Přísady: Přípravy: 1/4 litru smetany - 3 lžíce cukru - 3 žloutky - kousek vanilky. Příprava: Asi do litrového hrnku dáme smetanu, rozkverláme v ní žloutky a práškový cukr, přidáme celou vanilku a postavíme do většího hrnku s vařící vodou. Krém stále kverláme až se zahřeje a zhoustne. Vařiti se nesmí. Když je krém hustý, postavíme nádobu s ním na stůl a mícháme až prochladne. Pak podáváme krém k pudingům a podobně. Místo 3 žloutků můžeme dát 1 celé vejce a 1-2 žloutky k zahoustnutí krému. Podobně připravujeme krém m a n d 1 o v ý, když místo vanilky vmícháme 3 deka oloupaných, rozstrouhaných mandlí. Tyto krémy vaříme, jak výše označeno, v páře; získají na chuti i záživnosti, ale nemáme je příliš často používati, neboť ztučňují a při častém a nadměrném jich používání trpí i zažívací činnost. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se