Odesláno Leden 26, 201015 let Přísady: Přípravy: 1/4 litru smetany - 3 lžíce cukru - 3 žloutky - kousek vanilky. Příprava: Asi do litrového hrnku dáme smetanu, rozkverláme v ní žloutky a práškový cukr, přidáme celou vanilku a postavíme do většího hrnku s vařící vodou. Krém stále kverláme až se zahřeje a zhoustne. Vařiti se nesmí. Když je krém hustý, postavíme nádobu s ním na stůl a mícháme až prochladne. Pak podáváme krém k pudingům a podobně. Místo 3 žloutků můžeme dát 1 celé vejce a 1-2 žloutky k zahoustnutí krému. Podobně připravujeme krém m a n d 1 o v ý, když místo vanilky vmícháme 3 deka oloupaných, rozstrouhaných mandlí. Tyto krémy vaříme, jak výše označeno, v páře; získají na chuti i záživnosti, ale nemáme je příliš často používati, neboť ztučňují a při častém a nadměrném jich používání trpí i zažívací činnost. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.