redakce Odesláno Leden 26, 2010 Sdílet Odesláno Leden 26, 2010 Přísady: Přípravy: 1/4 l smetany nebo mléka - z 1/2 pomeranče kůra - 2 deka cukru - 2-8 žloutky - 1 lžíce mouky. Příprava: S pomeranče tence oloupáme kůru (dbejme, aby bílá slupka na ní nezůstala!), rozkrájíme a vhodíme do 1/8 1 vařící smetany nebo mléka a necháme poklicí přikrytou na kraji plotny stát. V 1/8 litru mléka nebo smetany rozmícháme mouku a žloutky, hrneček s nimi postavíme na plotnu do většího hrnku, jehož dno je zatopeno horkou vodou, k rozmíchaným žloutkům procedíme pomerančové mléko a mícháme tímto krémem na ohni až zahoustne. Vařiti se nesmí, aby se nesrazil. Podáváme k moučným jídlům. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se