Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Přísady:

Přípravy: 1/4 l smetany nebo mléka - z 1/2 pomeranče kůra - 2 deka cukru - 2-8 žloutky - 1 lžíce mouky.

Příprava:

S pomeranče tence oloupáme kůru (dbejme, aby bílá slupka na ní nezůstala!), rozkrájíme a vhodíme do 1/8 1 vařící smetany nebo mléka a necháme poklicí přikrytou na kraji plotny stát. V 1/8 litru mléka nebo smetany rozmícháme mouku a žloutky, hrneček s nimi postavíme na plotnu do většího hrnku, jehož dno je zatopeno horkou vodou, k rozmíchaným žloutkům procedíme pomerančové mléko a mícháme tímto krémem na ohni až zahoustne. Vařiti se nesmí, aby se nesrazil. Podáváme k moučným jídlům.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

  • Zobrazení 4k
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.