redakce Odesláno Leden 26, 2010 Sdílet Odesláno Leden 26, 2010 Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 10 deka másla - 8 deka cukru - 20 deka hladké mouky - 1-2 vejce - 1/2 balíčku kypřícího prášku - 1/2 cm vanilky - 8 deka rybízové zavařeniny – 1/2 kg rybízu nebo 2 pomeranče. Příprava: V míse umícháme máslo, přidáme 1 nebo 2 vejce, cukr, vanilku, třeme 15 až 20 minut, vmícháme zlehka prosetý kypřící prášek s moukou. Těsto stejnoměrně rozložíme do koláčové nebo dortové formy nebo na plech a upečeme. Kolem upečeného těsta položíme m a n d 1 o v ý o k r a j : 8 deka oloupaných, ustrouhaných mandlí smícháme s 12-15 dkg cukru svařeného se lžicí vody na nitku (až kapka na papír daná se neroztéká), zpracujeme v těsto, které na cukrovou moučkou posypaném vále rozválíme na váleček, ze kterého upravíme kolem bílkem potřeného kraje upečeného koláče okraj. Prostředek pomažeme rybízovou zavařeninou, posypeme čerstvým, opraným a v ubrousku zlehka osušeným rybízem nebo les. jahodami, nebo oloupanými, na kolečka nakrájenými pomeranči. Povrch polijeme vlahým a g a r e m : 1/2 litru vody - 1 deko agaru (koupiti lze v drogerii) - 20 deka cukru - lžíce citronové šťávy. Do studené vody namočíme agar a necháme v ní stát půl až jednu hodinu. Pak přimícháme k němu cukr, citronovou šťávu a na kraji plotny necháme vše rozvařit; pak s ohně odstavíme, necháme prochladnout a v 1 a h ý m agarem polijeme povrch koláče. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se