Odesláno Leden 26, 201015 let Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 10 deka másla - 8 deka cukru - 20 deka hladké mouky - 1-2 vejce - 1/2 balíčku kypřícího prášku - 1/2 cm vanilky - 8 deka rybízové zavařeniny – 1/2 kg rybízu nebo 2 pomeranče. Příprava: V míse umícháme máslo, přidáme 1 nebo 2 vejce, cukr, vanilku, třeme 15 až 20 minut, vmícháme zlehka prosetý kypřící prášek s moukou. Těsto stejnoměrně rozložíme do koláčové nebo dortové formy nebo na plech a upečeme. Kolem upečeného těsta položíme m a n d 1 o v ý o k r a j : 8 deka oloupaných, ustrouhaných mandlí smícháme s 12-15 dkg cukru svařeného se lžicí vody na nitku (až kapka na papír daná se neroztéká), zpracujeme v těsto, které na cukrovou moučkou posypaném vále rozválíme na váleček, ze kterého upravíme kolem bílkem potřeného kraje upečeného koláče okraj. Prostředek pomažeme rybízovou zavařeninou, posypeme čerstvým, opraným a v ubrousku zlehka osušeným rybízem nebo les. jahodami, nebo oloupanými, na kolečka nakrájenými pomeranči. Povrch polijeme vlahým a g a r e m : 1/2 litru vody - 1 deko agaru (koupiti lze v drogerii) - 20 deka cukru - lžíce citronové šťávy. Do studené vody namočíme agar a necháme v ní stát půl až jednu hodinu. Pak přimícháme k němu cukr, citronovou šťávu a na kraji plotny necháme vše rozvařit; pak s ohně odstavíme, necháme prochladnout a v 1 a h ý m agarem polijeme povrch koláče. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.