Odesláno Leden 26, 201015 let Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 20 deka mouky - 15 deka cukru - 3-4 vejce - 4 lžíce vody - vanilka - 2 deka másla a mouky na formu. Příprava: Cukr zalijeme čtyřmi lžícemi vody a dáme vařit. Při vaření nesmíme cukrem míchati (vaří se na kraji plotny). Když začínají se od ponořené lžičky do cukru táhnouti vlákénka, odstavíme cukr a vlijeme za stálého míchání do ušlehaného sněhu z bílků a mícháme tak dlouho, až hmota zchladne. Pak přidáváme střídavě rozkverlané žloutky a prosívanou mouku, okořeníme vanilkou a těsto zlehka vlijeme do vymazané, moukou nebo strouhankou vysypané formy. Koláč pečeme v mírně vyhřáté troubě a podáváme s ovocnou šťavou nebo syrovými, ustrouhanými jablky (jablkovou pěnou; viz obsah). Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.