Přejít na obsah

Piškotový koláč


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 20 deka mouky - 15 deka cukru - 3-4 vejce - 4 lžíce vody - vanilka - 2 deka másla a mouky na formu.

Příprava:

Cukr zalijeme čtyřmi lžícemi vody a dáme vařit. Při vaření nesmíme cukrem míchati (vaří se na kraji plotny). Když začínají se od ponořené lžičky do cukru táhnouti vlákénka, odstavíme cukr a vlijeme za stálého míchání do ušlehaného sněhu z bílků a mícháme tak dlouho, až hmota zchladne. Pak přidáváme střídavě rozkverlané žloutky a prosívanou mouku, okořeníme vanilkou a těsto zlehka vlijeme do vymazané, moukou nebo strouhankou vysypané formy. Koláč pečeme v mírně vyhřáté troubě a podáváme s ovocnou šťavou nebo syrovými, ustrouhanými jablky (jablkovou pěnou; viz obsah).

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...