redakce Odesláno Leden 26, 2010 Sdílet Odesláno Leden 26, 2010 Přísady: ... Příprava: Těstem připraveným jako na "jablíčka v županu" (viz obsah), vyložíme studenou vodou opláchnutou větší koláčovou formu (tak, aby sahalo těsto až ke krajům nade dno) a naplníme nádivkou: 1 kg oloupaných, rozkrájených jablek necháme dusit se 2 deky másla a 6 deky cukru do měkka a necháme vychladnout. Do studených vmícháme 3 deka rozinek (sultánek) a 3 deka malých, černých rozinek tluč. skořici ustrouhanou citronovou kůru tři žloutky a ze 3 bílků tuhý sníh. Touto jablkovou nádivkou ihned naplníme těsto ve formě a koláč dáme volněji péci. Můžeme do jablkové nádivky dáti jen ušlehaný sníh z bílků, bez žloutků. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se