Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Přísady:

...

Příprava:

Těstem připraveným jako na "jablíčka v županu" (viz obsah), vyložíme studenou vodou opláchnutou větší koláčovou formu (tak, aby sahalo těsto až ke krajům nade dno) a naplníme nádivkou: 1 kg oloupaných, rozkrájených jablek necháme dusit se 2 deky másla a 6 deky cukru do měkka a necháme vychladnout. Do studených vmícháme 3 deka rozinek (sultánek) a 3 deka malých, černých rozinek tluč. skořici ustrouhanou citronovou kůru tři žloutky a ze 3 bílků tuhý sníh. Touto jablkovou nádivkou ihned naplníme těsto ve formě a koláč dáme volněji péci. Můžeme do jablkové nádivky dáti jen ušlehaný sníh z bílků, bez žloutků.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

  • Zobrazení 3,6k
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.