redakce Odesláno Leden 26, 2010 Sdílet Odesláno Leden 26, 2010 Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 6 deka másla - 6 deka cukru - 28 deka mouky - 1 vejce - 6 lžic kyselé smetany nebo mléka - citronová kůra - 1 balíček kypřícího prášku - 75 deka třešní - máslové drtinky na posypání. Příprava: V míse třeme máslo do pěny, přidáme žloutek, citronovou kůru, špetku soli, cukrovou moučku, zamícháme dobře, přilijeme kyselé mléko, vmícháme kypřící prášek, mouku a z bílků sníh. Těsto rozválíme na obdélník (kousek si necháme stranou), dáme na máslem pomazaný, moukou posypaný studený plech, na okraj placky přitiskneme tenký váleček, z odloženého kousku těsta vyválený. Vnitřek posázíme pecek zbavenými nebo celými třešněmi, posypeme je povrchu máslovými drtinkami, upravenými ze 3 deka másla, 5 deka mouky a 4 deka tlučeného cukru, a dáme péci do mírně vyhřáté trouby. Krájíme prochladlý. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se