Přejít na obsah

Koláč reveňový


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy:pro 4 osoby: 8 deka másla - 8 deka cukru - 2 vejce - 8 lžic kyselé smetany nebo mléka - 36 deka mouky - citronová kůra - 1 balíček kypřícího prášku - špetka soli - 50 deka reveně (rebarbory).

Příprava:

Máslo třeme s troškou soli, vmícháme cukr, vejce, citronovou kůru a po 10 ti minutovém tření přidáme kypřící prášek, kyselou smetanu nebo mléko a mouku. Těsto rozdělíme na dva nestejné díly. Větší rozválíme na prst silnou placku a tu položíme na pomazaný, moukou vysypaný plech nebo pekáč, pokryjeme ji oloupanou, na malé kousky nakrájenou rebarborou (revení), posypeme cukrem a přikryjeme ji druhým, tence rozváleným dílem těsta, kraje obou přitiskneme k sobě, povrch pomažeme bílkem nebo rozpuštěným máslem a koláč dáme péci. Upečený krájíme až po prochladnutí.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...