Odesláno Leden 26, 201015 let Přísady: Přípravy:pro 4 osoby: 8 deka másla - 8 deka cukru - 2 vejce - 8 lžic kyselé smetany nebo mléka - 36 deka mouky - citronová kůra - 1 balíček kypřícího prášku - špetka soli - 50 deka reveně (rebarbory). Příprava: Máslo třeme s troškou soli, vmícháme cukr, vejce, citronovou kůru a po 10 ti minutovém tření přidáme kypřící prášek, kyselou smetanu nebo mléko a mouku. Těsto rozdělíme na dva nestejné díly. Větší rozválíme na prst silnou placku a tu položíme na pomazaný, moukou vysypaný plech nebo pekáč, pokryjeme ji oloupanou, na malé kousky nakrájenou rebarborou (revení), posypeme cukrem a přikryjeme ji druhým, tence rozváleným dílem těsta, kraje obou přitiskneme k sobě, povrch pomažeme bílkem nebo rozpuštěným máslem a koláč dáme péci. Upečený krájíme až po prochladnutí. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.