Přejít na obsah

Koláč jablkový


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 12 deka másla - 18 deka mouky - 5 deka cukru - 2 žloutky - amoníum - citronová kůra - 60 deka jablek - 5 deka rozinek - 6 deka cukru - skořice.

Příprava:

Cukr a strouhanou citronovou kůrn vmícháme do hladké mouky, pak dáme do mouky máslo, rozsekáme je, přidáme žloutky, na špičku nože tlučeného amonia rozpuštěného ve 2 lžicích teplé vody a zpracujeme těsto, které dáme na půl hodiny do chladna. Ztuhlé těsto rozdělíme na dva díly, vyválíme placky, z obou vykrojíme stejné kruhy, jeden dáme na papír na plech, pomažeme bílkem, ze zbylých odkrojků těsta vyválíme váleček, položíme jej kolem placky na plechu a vnitřek naplníme připravenými, dušenými kousky jablek, posypeme rozinkami a tlučeným cukrem se skořicí, přikryjeme druhou plackou, povrch pomažeme bílkem a koláč upečeme do růžova. Krájíme prochladlý.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...