redakce Odesláno Leden 26, 2010 Sdílet Odesláno Leden 26, 2010 Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 7 deka másla - 7 deka cukru - 1 vejce – 1/8 litru smetany nebo mléka - citronová kůra a vanilka - 25 deka jemné, tlučové mouky - 1/2 kg třešní. Příprava: V míse třeme máslo s práškovým cukrem (můžeme dát místo cukru med nebo 9 deka syrobu) a vejcem 10 minut. Pak přimícháme po lžicích mléko (může být kyselé) a mouku smíchanou se 2 lžičkami prosívaného kypřícího prášku, citronovou kůru a tlučenou vanilku a těsto rozválíme a dáme na máslem pomazaný, studený plech nebo koláčovou formu nebo vtlačíme stejnoměrně do vymazaného kastrolu, povrch posázíme třešněmi a volněji v troubě upečeme. Máme-li zbylé 2-3 bílky, můžeme je ušlehati a vmíchati do těsta. Je velmi kypré. Místo třešní můžeme upečený koláč rozkrojit jako dort a naplnit zavařeninou, nebo upečený studený koláč podávejme s jablkovou pěnou. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se