Odesláno Leden 26, 201015 let Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 7 deka másla - 7 deka cukru - 1 vejce – 1/8 litru smetany nebo mléka - citronová kůra a vanilka - 25 deka jemné, tlučové mouky - 1/2 kg třešní. Příprava: V míse třeme máslo s práškovým cukrem (můžeme dát místo cukru med nebo 9 deka syrobu) a vejcem 10 minut. Pak přimícháme po lžicích mléko (může být kyselé) a mouku smíchanou se 2 lžičkami prosívaného kypřícího prášku, citronovou kůru a tlučenou vanilku a těsto rozválíme a dáme na máslem pomazaný, studený plech nebo koláčovou formu nebo vtlačíme stejnoměrně do vymazaného kastrolu, povrch posázíme třešněmi a volněji v troubě upečeme. Máme-li zbylé 2-3 bílky, můžeme je ušlehati a vmíchati do těsta. Je velmi kypré. Místo třešní můžeme upečený koláč rozkrojit jako dort a naplnit zavařeninou, nebo upečený studený koláč podávejme s jablkovou pěnou. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.