redakce Odesláno Leden 26, 2010 Sdílet Odesláno Leden 26, 2010 Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 1/4 kg krupičky - 3 deka másla – 3/4 litru mléka - špetka soli - 2 žloutky - 2 lžíce tlučeného cukru citronová kůra - 1 lžíce mouky - 2 bílky a 10 deka jemné strouhanky na obalování - omastek na smažení - 10 deka ovocného rosolu nebo zavařeniny. Příprava: Do horkého mléka zavaříme krupičku, máslo a sůl a když je krupička uvařena, dáme ji do mísy vychladnout. Do studené kaše zamícháme tlučený cukr, ustrouhanou citronovou kůru, dva žloutky, lžíci mouky a vypracované těsto rozválíme, formičkou vykrájíme malé koláčky, které smáčíme v rozmíchaných bílcích, zředěných 2 lžícemi vody a pak ve strouhance. Uprostřed vyhloubíme větší důlek a koláčky po obou stranách v másle nebo oleji na omeletníku opečeme. Důlky upečených koláčků naplníme zavařeninou. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se