Přejít na obsah

Důlkové koláčky z krupičky


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 1/4 kg krupičky - 3 deka másla – 3/4 litru mléka - špetka soli - 2 žloutky - 2 lžíce tlučeného cukru citronová kůra - 1 lžíce mouky - 2 bílky a 10 deka jemné strouhanky na obalování - omastek na smažení - 10 deka ovocného rosolu nebo zavařeniny.

Příprava:

Do horkého mléka zavaříme krupičku, máslo a sůl a když je krupička uvařena, dáme ji do mísy vychladnout. Do studené kaše zamícháme tlučený cukr, ustrouhanou citronovou kůru, dva žloutky, lžíci mouky a vypracované těsto rozválíme, formičkou vykrájíme malé koláčky, které smáčíme v rozmíchaných bílcích, zředěných 2 lžícemi vody a pak ve strouhance. Uprostřed vyhloubíme větší důlek a koláčky po obou stranách v másle nebo oleji na omeletníku opečeme. Důlky upečených koláčků naplníme zavařeninou.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...