redakce Odesláno Leden 26, 2010 Sdílet Odesláno Leden 26, 2010 Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 6 deka másla - 6 deka cukru - 28 deka mouky - 1 vejce - 6 lžic kyselé smetany nebo mléka - citronová kůra - 1 balíček kypřícího prášku – 1 1/4 litru borůvek - 5 deka cukru a špetka skořice na posypání. Příprava: Máslo umícháme do pěny, přimícháme žloutek, citronovou kůru, špetku soli, práškový cukr, který jsme sítkem proseli, vše dobře zamícháme, přidáme kyselou smetanu nebo mléko, kypřící prášek, mouku a z bílků tuhý sníh. Vypracované těsto rozválíme na obdélník (kousek necháme stranou), dáme na máslem pomazaný, moukou posypaný, studený plech a na okraj placky přitiskneme tenký váleček z odloženého kousku těsta vyválený. Prostředek vyplníme čistými borůvkami, posypeme je tlučeným cukrem smíchaným se skořicí a v prostředně horké troubě koláč upečeme. Krájíme prochladlý. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se