redakce Odesláno Leden 26, 2010 Sdílet Odesláno Leden 26, 2010 Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 1 vejce - 1 žloutek - 50 deka mouky - 5 deka másla - 10 deka bílé strouhanky – 1/4 l mléka - sůl – 3/4 kg třešní - máslo - perník a 3 deka cukru. Příprava: V míse umícháme máslo se solí, vejcem a žloutkem a přidáme ve studeném mléce navlhčenou strouhanku a s moukou zpracujeme v těsto, které vyválíme na 1 cm silné pruhy, nakrájíme na čtverečky, do každého zabalíme 4-5 černých třešní (dbejme, aby kraje těsta byly k sobě pevně přitisknuty, aby se knedlíky nerozvařily!) a knedlíky vaříme v hodně vody 5 minut. Uvařené posypeme trochou tlučeného cukru (aby neoschly než je podáváme), omastíme a sypeme ustrouhaným perníkem nebo umletým mákem. Místo třešní můžeme dát višně, na čtvrtky nakrájená, jadřinců zbavená jablíčka; na kousky nakrájenou rebarboru a pod. Tyto knedlíky jsou tak znamenité, dáme-li místo v mléce navlhčené strouhanky v mléce zavařenou krupici (8 deka) a vychladlou kaši pak přimícháme do těsta. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se