Přejít na obsah

Třešňové knedlíky


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 1 vejce - 1 žloutek - 50 deka mouky - 5 deka másla - 10 deka bílé strouhanky – 1/4 l mléka - sůl – 3/4 kg třešní - máslo - perník a 3 deka cukru.

Příprava:

V míse umícháme máslo se solí, vejcem a žloutkem a přidáme ve studeném mléce navlhčenou strouhanku a s moukou zpracujeme v těsto, které vyválíme na 1 cm silné pruhy, nakrájíme na čtverečky, do každého zabalíme 4-5 černých třešní (dbejme, aby kraje těsta byly k sobě pevně přitisknuty, aby se knedlíky nerozvařily!) a knedlíky vaříme v hodně vody 5 minut. Uvařené posypeme trochou tlučeného cukru (aby neoschly než je podáváme), omastíme a sypeme ustrouhaným perníkem nebo umletým mákem. Místo třešní můžeme dát višně, na čtvrtky nakrájená, jadřinců zbavená jablíčka; na kousky nakrájenou rebarboru a pod. Tyto knedlíky jsou tak znamenité, dáme-li místo v mléce navlhčené strouhanky v mléce zavařenou krupici (8 deka) a vychladlou kaši pak přimícháme do těsta.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...