redakce Odesláno Leden 26, 2010 Sdílet Odesláno Leden 26, 2010 Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 1 l mléka - 1 cm vanilky - 2 lžíce cukru – 3 bílky - 3 lžíce tlučeného cukru – 1/8 1 mléka - 2--3 žloutky. Příprava: Litr mléka dáme vařiti s kouskem vanilky a cukrem. Z bílků zatím ušleháme sníh a po čtvrthodinovém šlehání zašleháme do něho 2 lžíce tlučeného cukru a třetí jen zlehka zamícháme. Tuhý sníh dáváme lžičkou do vařícího mléka a necháme 2 minuty zavařit. Pak knedlíčky zlehka vyndáme na mísu a do mléka zavařujeme další, ze sněhu vykrajované. Když jsou všechny uvařeny, rozkverláme v osmině litru syrového mléka nebo smetany žloutky a vlijeme do mléka, ve kterém se knedlíčky vařily. Mléko stále na ohni v hrnku mícháme (aby se žloutky nesrazily) až zahoustne (vařit se nesmí) a pak jím polijeme knedlíčky v míse. Knedlíčky s krémem jíme povychladlé, ne horké. Jsou výtečné. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se