Přejít na obsah

Krupicové knedlíky


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 1/2 l mléka - 20 deka krupičky - 5 deka másla - 3 lžíce mouky – 5--8 lžic bílé strouhanky – 1--2 vejce - na špičku malého nože muškátového květu - sůl.

Příprava:

Dáme vařiti mléko. Do horkého zamícháme krupici a na kraji plotny necháme povařit. Uvařenou kaši dáme na mísu a do prochladlé zamícháme strouhanku, mouku, čerstvé máslo, vejce, muškátový květ a sůl. Těsto propracujeme a děláme z něho čistýma, ve studené vodě smočenýma rukama knedlíky, které dáme uvařit. (Pozor, aby se nerozvařily!) Uvařené podáváme se švestkovou omáčkou nebo s ovocným kompotem a podobně. Muškátový květ můžeme vynechat.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...