Přejít na obsah

Knedlíky ze syrových bramborů I


redakce

Recommended Posts

Příprava:

Oloupané syrové brambory ustrouháme, zalijeme půl litrem studené vody a na cedníku necháme vykapat. Zatím svaříme mléko a krupici na hustou kaši; pak ji dáme vystydnout a schladlou vmícháme k okapaným syrovým bramborům s moukou a solí. Z těsta děláme knedlíky prostřední velikosti a vaříme je ve větším množství vody 20 minut. Když se knedlíky 1-2 minuty vařily, odmícháme je lehce ode dna, aby se k němu nepřichytily. Uvařené můžeme rozkrojit a dáti na máslo osmahnout. Předkládáme je k rajské omáčce, zelnému salátu, tykvovému zelí a pod. Místo krupič. kaše můžeme dáti trochu více mouky a kaši vynechat. Ale s kaší jsou velmi křehké.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...