redakce Odesláno Leden 26, 2010 Sdílet Odesláno Leden 26, 2010 Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 75 deka mouky - 1 vejce - 1 žloutek - půl lahve sodovky - 2 oloupané žemle - 4 lžíce mléka - 80 deka jablek - sůl - 5 deka cukru - perník nebo 5 deka mletého máku - a 3 deka cukru na posypání. Příprava: Tvrdé žemle tence oloupáme, pak rozkrájíme na kostky, navlhčíme mlékem. Z mouky, sodovky, vejce a žloutku, cukru a soli umícháme těsto, přidáme rozkrájené žemle a na okurkovém kruhadle na tenké lístky rozkrouhaná, dříve oloupaná jablka. Těsto necháme 1/2 hod. odpočinouti v míse na stole a pak z něho vykrajujeme větší knedlíky a dáme je vařiti 20-30 minut. Uvařené knedlíky rozkrojíme v půli, pomažeme máslem a podáváme na kolečka rozkrájené s ovocnou omáčkou (švestkovou a pod.), nebo jen dosti omaštěné a sypané perníkem nebo mletým mákem. Z téhož těsta můžeme lžící vykrajovati malé lívanečky a opékati na máslem vymazané pánvi. Tyto lívanečky jsou dobré s borůvkovou pomazánkou ať z čerstvých nebo zavářených borůvek. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se