redakce Odesláno Leden 26, 2010 Sdílet Odesláno Leden 26, 2010 Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 7 deka másla - 3 vejce - 3 housky – 1/8 l mléka - 30 deka zeleniny - 4 deka mouky - 2 deka parmezánského sýra - 20 deka strouhanky - sůl - špetka pepře. Příprava: Tvrdší žemle nebo housky rozkrájíme na kostky a dáme do studeného, nevařeného mléka. Zatím očistíme a na drobno usekáme zeleninu: mrkev, čerstvý zelený hrášek, květák, chřest, celer, kousek kapusty a dáme ji na pánev dusiti s 5 dkg másla. Malounko podléváme vodou jen tolik, aby se nepřipálila. Změklou zeleninu dáme vychladnouti a mezitím rozmícháme žloutky se solí, přidáme prolisované v mléce navlhčené žemle, vychladlou rozemletou zeleninu, ustrouhaný sýr, mouku, strouhanku, tlučený pepř a na konec přimícháme zlehka z bílků sníh. Čistý ubrousek smočíme do studené vody, vyždímáme, prostředek poprášíme moukou, a to tak, že 2 hrstky mouky nasypeme, vezmeme pak rohy ubrousku s jedné strany na druhou, aby celý prostředek byl dostatečně, stejnoměrně pomoučen. Na tento prostředek dáme připravené těsto, kousek nad ním pevně zavážeme a dáme do vařící osolené vody na 3/4 hod. vařit. Uvařený vyklopíme na mísu, rozkrájíme na pláty a podáváme, bud' omaštěný máslem se salátem nebo nakládanými ryzci, nebo s některou omáčkou. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se