redakce Odesláno Leden 26, 2010 Sdílet Odesláno Leden 26, 2010 Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 30 deka jemné krupičkové mouky - 5 deka másla - 1/4 l mléka - sůl - 1 nebo 2 vejce - 70 deka švestek - perník na posypání - 6 deka másla. Příprava: Na kastrol dáme mléko a máslo na plotnu a když je mléko horké, vmícháme do něho mouku a sůl a mícháme na ohni tak dlouho, až se na kastrol ani vařečku nechytá. Pak dáme těsto na mísu vychladnouti a do studeného vmícháme vejce. Tuhé těsto rozválíme a do vykrajovaných kousíčků, zabalujeme v čisté, studené vodě oprané a utěrkou osušené švestky. Knedlíčky vaříme 3--4 minuty; uvařené omastíme uškvařeným máslem a posypeme perníkem. Granátky v této úpravě jsou zvlášť lehce stravitelné a starším lidem nebo těm, kteří trpí slabým zažíváním, jsou zvláště doporučitelné. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se