Přejít na obsah

Klatovské granátky II


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 30 deka jemné krupičkové mouky - 5 deka másla - 1/4 l mléka - sůl - 1 nebo 2 vejce - 70 deka švestek - perník na posypání - 6 deka másla.

Příprava:

Na kastrol dáme mléko a máslo na plotnu a když je mléko horké, vmícháme do něho mouku a sůl a mícháme na ohni tak dlouho, až se na kastrol ani vařečku nechytá. Pak dáme těsto na mísu vychladnouti a do studeného vmícháme vejce. Tuhé těsto rozválíme a do vykrajovaných kousíčků, zabalujeme v čisté, studené vodě oprané a utěrkou osušené švestky. Knedlíčky vaříme 3--4 minuty; uvařené omastíme uškvařeným máslem a posypeme perníkem. Granátky v této úpravě jsou zvlášť lehce stravitelné a starším lidem nebo těm, kteří trpí slabým zažíváním, jsou zvláště doporučitelné.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...