redakce Odesláno Leden 26, 2010 Sdílet Odesláno Leden 26, 2010 Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 6 žemlí - 2 deka másla - 1/2 kg mouky - 1 vejce - 1 žloutek - sůl - láhev sodovky. Příprava: Tvrdší žemle rozkrájíme na kostky a dáme na máslo osmahnouti. Mícháme, aby se nepřipálily. Pak je vysypeme na talíř a dáme vychladnouti. Mezitím připravíme z mouky, sodovky, vejce, žloutku a soli těsto a když je dobře vypracováno, přimícháme zlehka žemle, necháme odpočinouti. Z těsta pak vykrajujeme stejně veliké knedlíky, dáme je vařiti do horké vody asi na dvacet minut. Než je vyndáme, zkusíme jeden rozříznouti, není-li uprostřed nedovařené těsto. Jsou-li uvařené, ihned je z vody vyndáme, v půli rozkrojíme, pomažeme roztaveným máslem a podáváme na kolečka nakrájené. Ty co chceme uchovati k večeři, nerozkrajujeme na kolečka, nýbrž jen v polovině, aby knedlíky zbytečně neosychaly. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se