Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Přísady:

Přípravy: 1/8 kg špenátu - 1 deko mouky - 1 deko másla - špetka soli a tlučeného sucharu.

Příprava:

Do horké vody dáme vařiti přebraný, v čisté vodě 3krát opraný špenát. Když se špenát 3--5 minut povařil, přes síto jej přecedíme a necháme okapat. Z čerstvého másla-a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji sběračkou vody, ve které se špenát vařil a rozmícháme. Okapaný špenát prolisujeme, smícháme se zředěnou jíškou, povaříme za stálého míchání asi 5 minut. Odstavený špenát malounko osolíme, přimícháme do něj žloutek. Je-li špenát řídký, můžeme před odstavením s ohně zaprášiti moučkou ze sucharu a nechat přejít varem.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

  • Zobrazení 5,3k
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.