Přejít na obsah

Špenátová kaše (pro batole)


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy: 1/8 kg špenátu - 1 deko mouky - 1 deko másla - špetka soli a tlučeného sucharu.

Příprava:

Do horké vody dáme vařiti přebraný, v čisté vodě 3krát opraný špenát. Když se špenát 3--5 minut povařil, přes síto jej přecedíme a necháme okapat. Z čerstvého másla-a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji sběračkou vody, ve které se špenát vařil a rozmícháme. Okapaný špenát prolisujeme, smícháme se zředěnou jíškou, povaříme za stálého míchání asi 5 minut. Odstavený špenát malounko osolíme, přimícháme do něj žloutek. Je-li špenát řídký, můžeme před odstavením s ohně zaprášiti moučkou ze sucharu a nechat přejít varem.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...