redakce Odesláno Leden 26, 2010 Sdílet Odesláno Leden 26, 2010 Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 1 l mléka - 1/4 l pšeničné tluče (rozemleté pšenice) - 4 deka másla - 1 lžíce medu - špetka soli a citronové kůry. Příprava: Do horkého mléka zamícháme pšeničnou tluč a polovinu másla a na kraji plotny necháme vařit. Když je kaše uvařena, přidáme do ní sůl, ostatní uškvařené máslo, med a ostrouhanou citronovou kůru, 2 minuty necháme zavařit a hustou kaši odstavíme a podáváme se zavařovanými brusinkami, jablkovou pěnou a podobně. Hubení nebo sesláblí lidé mají pšeničnou kaši mít upravenou z polovice mléka, ve kterém se nejprve pšeničná tluč 20 minut vaří a z polovice sladké smetany, která se po troškách přilévá než se tluč dovaří. Velmi vydatný a sytý pokrm. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se