Přejít na obsah

Kaše z rebarbory


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy: 2--3 stonky rebarbory - 3 lžíce cukru - 1 lžíce sága - 1 lžíce mletých mandlí – 1--2 deka čerstvého másla - špetka skořice a citronové kůry.

Příprava:

Oloupané stonky rebarbory nakrájíme na lístky (na kolečka), spaříme horkou vodou a necháme na cedníku vykapat. Mezitím dáme vařiti ságo do sladké vody až je průhledné. Vody se dá jen tolik, aby se ságo nepřipálilo. Do jiné nádobky dáme rozvařiti rebarboru s cukrem, skořicí a citronem. Když změkne, tak rebarboru protlačíme sítem, smícháme se ságem, mletými nebo utlučenými mandlemi, kaši přidáme a omastíme čerstvým máslem. Vydatná je jako pomazánka na celopšeničné suchary a pod.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...