Přejít na obsah

Bramborová kaše s okurkou


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy: Bramborová kaše - okurka - máslo - sůl.

Příprava:

Uvaříme bramborovou kaši, okurku oloupáme, nakrájíme asi na prst silně a udusíme na másle. Do vymaštěné nádoby vložíme asi polovici kaše, na ni dáme udušenou okurku, osolíme a přikryjeme zbylou kaší. Navrch naklademe kousky másla a pečeme kaši v troubě do světlehněda. Toto jídlo považuje francouzská kuchyně za neobyčejně lehce stravitelné. Podobným způsobem lze připraviti řadu variací, naplníme-li kaši místo okurky dušenou mrkví, kapustou, špenátem, květákem, chřestem, hráškem; rajskými jablíčky, cibulí neb houbami dušenými s cibulí, k níž jsme přidali trochu petržele.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...