redakce Odesláno Leden 26, 2010 Sdílet Odesláno Leden 26, 2010 Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 1 kg bramborů - 1/4 l sladké smetany nebo mléka - na špičku nože tlučeného kmínu - sůl - celerová nať. Příprava: Oloupané, vyprané brambory dáme do horké vody se solí, opranou celerovou natí a tlučeným kmínem uvařit. Uvařené scedíme (vodu z nich dáme do polévky) a ještě horké rozmačkáme. Když jsou dobře rozmíchané, přiléváme pomalu teplé mléko nebo smetanu a znovu chvíli mícháme. Mouka činí kaši těžko stravitelnou. Omastíme-li kaši máslem nebo zbylým olejem, nebo tukem, na němž jsme k témuž obědu pekli karbanátky, pak vmíchejme mastnotu hned při míchání do kaše. Je vláčnější a vydatná. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se