Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 1 kg bramborů - 1/4 l sladké smetany nebo mléka - na špičku nože tlučeného kmínu - sůl - celerová nať.

Příprava:

Oloupané, vyprané brambory dáme do horké vody se solí, opranou celerovou natí a tlučeným kmínem uvařit. Uvařené scedíme (vodu z nich dáme do polévky) a ještě horké rozmačkáme. Když jsou dobře rozmíchané, přiléváme pomalu teplé mléko nebo smetanu a znovu chvíli mícháme. Mouka činí kaši těžko stravitelnou. Omastíme-li kaši máslem nebo zbylým olejem, nebo tukem, na němž jsme k témuž obědu pekli karbanátky, pak vmíchejme mastnotu hned při míchání do kaše. Je vláčnější a vydatná.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

  • Zobrazení 4,3k
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.