Odesláno Leden 26, 201015 let Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 1 kg bramborů - 1/4 l sladké smetany nebo mléka - na špičku nože tlučeného kmínu - sůl - celerová nať. Příprava: Oloupané, vyprané brambory dáme do horké vody se solí, opranou celerovou natí a tlučeným kmínem uvařit. Uvařené scedíme (vodu z nich dáme do polévky) a ještě horké rozmačkáme. Když jsou dobře rozmíchané, přiléváme pomalu teplé mléko nebo smetanu a znovu chvíli mícháme. Mouka činí kaši těžko stravitelnou. Omastíme-li kaši máslem nebo zbylým olejem, nebo tukem, na němž jsme k témuž obědu pekli karbanátky, pak vmíchejme mastnotu hned při míchání do kaše. Je vláčnější a vydatná. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.